L’EQUIP

Al capdavant dels fogons d’Estació Vegana estem la Núria i la Marina. Un dia vam decidir marxar del tràfec de la gran ciutat i veure passar lentament les estacions al mur de la nostra casa del Montseny. I no només hem fugit del tràfic i del soroll, de les presses i l’estrés, també fa molt que vam decidir fugir dels convencionalismes. Després de diferents experiències professionals que des de diferents enfocs treballaven per la salut i el benestar, hem trobat en la cuina un territori comú.

Juntes vam descobrir que amb ingredients 100% vegetals es podia crear tot un món de sabors i textures. A mesura que anàvem tastant noves receptes ens va sorgir la necessitat de compartir-les amb amigues i família. I d’aquí la idea de fer cuina artesana i compartir-la amb el món a través de caterings i fires. Estació Vegana és la nostra manera de connectar amb la gent a qui oferim els nostres serveis, intercanviar coneixements i aprendre uns dels altres.

LA CUINA                                                                                La nostra cuina, el nostre món

El món va massa depressa, per això hem triat cuinar a foc lent. Rescatant receptes apreses de generació en generació, amb tot el sabor mediterrani i, quan cal, reinventar alguns ingredients per obtenir plats únicament vegetals.

El món també és molt gran, i no ens agrada tancar-nos a la cuina. Respectant les nostres arrels incorporem als nostres menús receptes d’altres cultures. Perquè el que ens captiva del menjar no és només la tradició, si no la seva diversitat. Per això el nostre principal ingredient és la cuina feta amb amor, la cuina dels artesans.

I com que de món, només en tenim un, creiem amb vehemència en la importància de cuinar amb productes ecològics i de proximitat. De proximitat per tal de fomentar la relació directa, sense intermediaris, amb les pageses i els proveïdors. I ecològica per formar part  d’una cura conscient del medi ambient i de productes lliures de substàncies perjudicials per la salut i la terra. Per això treballem amb productes de temporada, respectant la maduració natural de cada un d’ells.

Estació Vegana. Catering artesà, ecològic i 100% vegetal.

 

EL COMPROMÍS

Estació Vegana neix d’un desig de transformació social, de fer cuina més enllà del simple plaer del paladar. Aquest és la nostra recepta i el nostre compromís.

1. Començar pel respecte a altres espècies.

La nostra cuina es posiciona en la lluita antiespecista, és a dir per donar veu als animals d’altres espècies que estan sent assassinats i explotats diàriament amb l’objectiu de ser un producte a punt per al consum. Els nostres plats estan lliures de crueltat animal i això suposa que no contenen animals, ni derivats com els ous ni els làctics.

2. Amanir amb un bon raig d’estimar el planeta.

Treballem amb productes de proximitat i de temporada perquè creiem que és  una de les millors maneres de cuidar la nostra terra. A més, procurem que aquests siguin ecològics per tal de minimitzar el nostre impacte de químics al planeta. 

Busquem les maneres més respectuoses amb el medi ambient per portar endavant el nostre projecte en tots els àmbits (maquinaria, vaixella, productes de neteja, etc).

El nostre Instagram