Al capdavant dels fogons d’Estació Vegana estem la Núria i la Marina. Un dia vam decidir marxar del tràfec de la gran ciutat i veure passar lentament les estacions al mur de la nostra casa del Montseny.  I no només hem fugit del tràfic i del soroll, de les presses i l’estrés, també fa molt que vam decidir fugir dels convencionalismes. Després de diferents experiències professionals que des de diferents enfocs treballaven per la salut i el benestar, hem trobat en la cuina un territori comú.

Juntes vam descobrir que amb ingredients 100% vegetals es podia crear tot un món de sabors i textures. A mesura que anàvem tastant noves receptes ens va sorgir la necessitat de compartir-les amb amigues i família. I d’aquí la idea de fer cuina artesana i compartir-la amb el món a través de caterings i fires. Estació Vegana és la nostra manera de connectar amb la gent a qui oferim els nostres serveis, intercanviar coneixements i aprendre uns dels altres.

La Núria diu de la Marina…

Quan la petita Marina obria la nevera de la seva casa d’Horta hi trobava aliments una mica diferents al dels altres nens i nenes de l’escola. Sempre m’explica, que la seva família convertia els àpats en una festa de tastets, no hi havia un primer i un segon plat com a les altres cases, hi havia molts, petites degustacions plenes de sabors diferents.

La subtilesa, l’amor i la cura amb que a casa seva es triaven i es cuinaven els ingredients, sempre saludables i ecològics, impregna la forma de cuinar de la Marina, avui dia, com a mestressa dels fogons de casa seva i com a cuinera d’Estació Vegana. Oblideu-vos de les típiques verdures bullides sense cap condiment, a la Marina li agrada experimentar amb els cereals, les llegums i les verdures, inventar receptes que semblen tretes del millor restaurant el món. Però encara li agrada més compartir-les amb la família i els amics.

I posats a trobar-li un però, és pesada, molt pesada amb assegurar que a cada plat no li falti cap nutrient. Que a més de bo, sigui sa i equilibrat. Segurament li ve de quan feia d’entrenadora esportiva, que havia d’estar sempre en forma i el menjar era la manera d’assegurar-se d’estar sempre en forma.

La Marina diu de la Núria…

La família de la Núria és d’aquelles que sempre trobaràs al voltant de la taula, convidant amics i família a un bon àpat. Per això, ha crescut envoltada de la passió pel bon menjar i la cuina de foc lent.

Però la petita Núria, sensible i compromesa per instint, ja sentia un fort rebuig a menjar carn fruit del seu amor pels animals.

La seva intuïció infantil es va reafirmar a la universitat on va prendre consciència del concepte d’antiespecisme i va aprendre una altra manera d’entendre la relació amb els animals no humans. El canvi va començar en l’alimentació i ha seguit en totes les facetes de la seva vida.

Psicòloga i arterapeuta, de formació, ha trobat en la cuina una forma d’art, una activitat terapèutica i d’expressió que millora la salut i les relacions. Per això, valora la cuina saborosa i amb condiment, aquella en que cada mossegada et descobreix nous sabors i sensacions. Exigent, meticulosa, creativa i pacient sempre va un passet més enllà en l’elaboració de cada plat.

El nostre Instagram