Estacio Vegana | EL COMPROMÍS
575
page-template-default,page,page-id-575,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

EL COMPROMÍS

Estació Vegana neix d’un desig de transformació social, de fer cuina més enllà del simple plaer del paladar. Aquest és la nostra recepta i el nostre compromís.

 

1. Començar pel respecte a altres espècies.

La nostra cuina es posiciona en la lluita antiespecista, és a dir per donar veu als animals d’altres espècies que estan sent assassinats i explotats diàriament amb l’objectiu de ser un producte a punt per al consum. Els nostres plats estan lliures de crueltat animal i això suposa que no contenen animals, ni derivats com els ous ni els làctics.

 

2. Amanir amb un bon raig d’estimar el planeta.

Deixar de consumir animals i derivats ens ajuda a salvar el planeta. L’explotació animal repercuteix de diferents maneres en el medi ambient. La ramaderia, especialment la industrial, és un gran focus de contaminació. Es necessiten molts recursos i energia per poder alimentar a tots els animals i la sobreproducció d’aquests provoca una desforestació desmesurada dels espais naturals. A l’Amazones, per exemple, el 80% del terreny desforestat és usat per la ramaderia. A més, les granges industrials generen gran quantitat de residus tòxics provinents de l’orina i els fems dels animals que contaminen el sòl i les aigües. La ramaderia també és una de les principals causes del canvi climàtic, produint un 18% dels gasos d’efecte hivernacle.

3. No oblidar l’ingredient de la salut

Deixar de menjar carn ajuda a protegir la salut ja que es redueix el risc cardiovascular, hi ha menys possibilitats de patir un càncer i es redueix el risc de colesterol i diabetis. A més, una dieta vegana facilita el control del pes.

 

4. Posar sobre la taula altres formes de relacionar-nos  

Per tal de fomentar un model socioeconòmic alternatiu volem impulsar els petits projectes i fer xarxa amb pageses i artesanes de la zona. És per això que formem part de la Cooperativa Integral Catalana, una xarxa cooperativista que té com a objectiu l’autogestió de les necessitats bàsiques (com l’habitatge, el treball o la salut). Dins el sistema econòmic de la CIC, s’utilitza la moneda social. És un sistema d’intercanvi que fomenta les relacions humanes i econòmiques i permet una interacció equitativa i sense intermediaris. Com a sòcies de la cooperativa oferim els nostres serveis en moneda social amb el percentatge que acordem amb les persones interessades.

 

5. Deixar sempre el plat ben net

Finalment, ens comprometem a minimitzar el nostre impacte de residus. Tota la nostra vaixella és biodegradable o reutilitzable i feta amb materials reciclats o ecològics.